Mechels videoproductiehuis onthult de geheimen van Studio100.

Vorige week heeft het Mechels videoproductiehuis IMAGE4YOU zijn film over de musical 40-45 gelanceerd. De film werd op sociale media massaal gedeeld, en op minder dan 24u meer dan 10.000 keer bekeken. De film geeft een unieke kijk achter de schermen bij de spektakelmusical van Studio 100.

De makers Chris De Paepe en Filip Vanhullebusch hebben de afgelopen maanden de opbouw van nabij kunnen volgen van op een bevoorrechte positie.
Chris De Paepe (camera en montage): “Het is allemaal begonnen met één van de toeleveranciers die een film wou over het vernieuwende project dat ze bij 40-45 gingen realiseren. Al gauw volgden een tweede, derde, vierde en vijfde partij die elk hun aandeel in dit unieke project in de verf wilden zetten.”
Filip Vanhullebusch (scenario en regie): “Gelukkig kregen we ook snel het vertrouwen van Studio 100 zelf. Niet elke chef laat graag in zijn potten kijken. Maar ze weten in Schelle evenwel wie wij zijn, want we werken ook regelmatig rechtstreeks voor Studio 100. Ze kennen onze aanpak, en dat helpt. We hebben alle medewerking gekregen.”

Het is een documentaire geworden die in 11 boeiende minuten vertelt hoe het creatief-technische aspect van de musical tot stand is gekomen, zonder dat het te technisch of ingewikkeld wordt.
Studio 100 werkt voor zijn musicals samen met externe partners. En kennelijk is er in ons land heel wat talent te vinden op dat vlak. Painting With Light uit Genk ontwerpt het licht en alle virtuele decors. Luc Peumans is in binnen- en buitenland grote naam aan het maken als lichtontwerper. PRG uit Tildonk is de leverancier van de technische uitrusting en zorgt er ook voor dat alles op een veilige manier wordt geïnstalleerd. PRG is wereldwijd de nummer één van de materiaalschuivers in de entertainmentsector. WI-creations uit Heist-op-den-Berg zijn de makers van alle spectaculaire bewegende elementen waaronder de rijdende tribunes. Ook zij zijn wereldvermaard en hebben al elementen gemaakt in de shows van een indrukwekkende lijst klinkende namen. Fisheye uit Wetteren maakt spectaculaire decorelementen. Een vliegtuig op ware grote dat rakelings over de hoofden van het publiek vliegt en een gigantische trein die door de zaal davert zijn pronkstukken die de beleving levensecht maakt. Ook de mensen van Fisheye zijn misschien nobele onbekenden voor het brede publiek, maar internationaal hebben ook zij naam en faam. Heel wat elementen uit de decors van Tomorrowland zijn in Wetteren gemaakt. Onze bescheidenheid siert ons Belgen, maar soms zouden we met wat minder schroom iets meer mogen uitpakken met ons kunnen.

Filip Vanhullebusch, regisseur: “Wat in Puurs wordt neergezet is werkelijk revolutionair. Voor mij is het – letterlijk en figuurlijk – theater in een nieuwe dimensie. De Belgische bedrijven die dat samen met Studio 100 hebben gerealiseerd mogen terecht fier zijn. Het is geen toeval dat er zoveel internationale belangstelling is. Ik ben blij dat we dat verhaal aan een internationaal publiek mogen vertellen.”
Naast de algemene film met alle partners, zijn er voor ieder bedrijf afzonderlijk ook individuele films gemaakt die telkens dieper ingaan op het aandeel van die bedrijven.

 

De algemene film is online te bekijken via onze website. En de andere films verschijnen de komende weken op Facebook. http://www.facebook.com/image4you